Recorreguts 2023

Recorregut 19,80 Km – Mitja Marató

Descarrega el track de la Mitja Marató clicant aquí

Descripció recorregut Mitja Marató 2023
El lloc de sortida de la mitja marató serà el mateix dels dos darrers anys, el camps de gespa de fora del pavelló poliesportiu de Santa Pau. A fi d’estirar la cursa els dos primers quilòmetres seran en carretera asfaltada que ens portarà fins la Gredera del Volcà Rocanegra. En passar la gredera comença la pujada que ens portarà a vorejar el Volcà Santa Margarida fins arribar a la pista forestal que puja a Font Pobra. En aquest punt deixem de compartir recorregut amb la cursa curta per iniciar la baixada per una pista plena de grederes volcàniques que ens portarà a Pla Sacot. En aquest punt iniciem la pujada a l’Església de Sant Miquel de Sacot on hi arribarem quan ja portem cinc quilòmetres de cursa. Iniciem una lleugera baixada per acostar-nos a La Fageda d’en Jordà que dona nom a la nostre cursa. Abans d’entrar a La Fageda gaudirem del primer avituallament que es troba al quilòmetre 6,3. Després d’avituallar-nos ens endinsem a La Fageda tot baixant per un corriol que ens farà perdre alçada molt ràpidament. En finalitzar la baixada creuarem la pista que porta a la Cooperativa La Fageda per endinsar-nos al cor de la Fageda d’en Jordà on hi farem un total de 7 quilòmetres fent petites pujades i baixades tot vorejant els Tossols que anirem trobant. El terra de la Fageda està format per la lava de les darreres erupcions del Volcà Croscat i és per això que el camí requereix de la nostre atenció per no ensopegar amb alguna pedra. Quan passem pel quilòmetre 13 deixem enrere la Fageda i ens dirigim al cràter de ferradura del Volcà Croscat. És molt probable que no ens adonem de que ens trobem a dins del cràter doncs haurem entrat per la part oberta de la ferradura i hauríem d’aixecar la vista per adonar-nos on estem. Un corriol que voreja el volcà ens portarà a la gredera del Volcà Croscat i que ens permetrà veure les magnifiques instal·lacions de Vol de Coloms lloc de sortida dels globus que sobrevolen La Garrotxa. Quan deixem les grederes del Volcà Croscat ja ens trobem al quilòmetre disset. Anem en direcció al Càmping Lava, que és el lloc de sortida del Trenet Turístic dels Volcans i l’Hípica de Les Forques on es troba el segon avituallament que es troba al quilòmetre 16,5. Després de l’avituallament iniciem la pujada al Volcà Puig de Mar on ens trobem en el punt més alt del recorregut a 675 metres d’alçada. Aquí ens queden ja només dos quilòmetres per completar la mitja marató i ho farem tot baixant per un corriol molt de desnivell que ens portarà al Club Poliesportiu de Santa Pau on ens espera un bon avituallament. La cursa és de molt bon fer i la dificultat principal es troba en la distància i en què és un recorregut molt trenca cames. El punt més baix del recorregut és la sortida y arribada a 489 metres d’alçada i els dos punts més alts fan 664 m a Sant Miquel de Sacot i 675 m al Volcà Puig de Mar.

Avituallaments Mitja Marató

Recorregut 14,51 Km – Cursa

Descarrega el track de la Cursa 14,51 Km clicant aquí

Descripció recorregut Trail Curt 2023
La sortida de la cursa curta serà als camps de gespa del costat del Pavelló Poliesportiu de Santa Pau. Els primers quilòmetres ens portaran per una pista asfaltada fins a les grederes del Volcà Rocanegra. En passar la gredera comença la pujada que ens portarà a vorejar el Volcà Santa Margarida fins arribar a l’encreuament amb la pista forestal que puja a Font Pobra. En aquest punt deixem de compartir recorregut amb la mitja marató i la caminada, en pocs metres trobarem al primer avituallament que es troba en el quilòmetre 4 i ens enfilem per la pista forestal en direcció a Font Pobra. En el quilòmetre 4,7 i abans d’arribar a la Font deixem la pista forestal per agafar un corriol que ens portarà a la Fageda de la Bernadella. Aquest corriol va pujant i baixant al llarg de 3,5 quilòmetres per Fagedes, la seva tendència sempre és la de perdre alçada. la tendència és sempre a perdre alçada. Sortirem del corriol i ens incorporem a la pista forestal que va de Can Xart a Les Marrades i iniciem una curta pujada per la pista fins el Terreller Blanc que és un encreuament de 5 camins que porten a l’Escalé del Grau, Les Marrades, Pla Sa Ribera, Collet de Maria i Can Xart. Aquí la cursa ve de Can Xart i baixarà en direcció a Pla Sa Ribera. Al quilòmetre 9 deixem les Fagedes per arribar a l’avituallament de Pla Sa Ribera que es troba al quilòmetre 9,8. Deixarem l’avituallament i continuarem baixant fins arribar a la Vila Medieval de Santa Pau en el quilòmetre 11,3. Entrarem per la porta de la muralla a la Plaça Major , que abans s’anomenava “Firal dels Bous”, ja que era on s’aplegaven els pagesos dels voltants els dies de mercat. Les seves voltes medievals eren ben útils per no mullar-se si els dies de mercat plovia. Sortirem de la Plaça Major per fer el camí que voreja la Muralla i ens portarà al Pont del Pessebre. En travessar el pont el camí passa pel mig de la colada basàltica del riu Ser i ens fa deixar definitivament la Vila Medieval en el quilòmetre 11,8. Ja només ens queden 1,8 quilometres per pista per apropar-nos al Pavelló Poliesportiu de Santa Pau on tindrem l’arribada i un merescut avituallament.
Hauran estat uns exigents 14,51 quilòmetres de Cursa de Muntanya dels quals 4,3 hauran recorregut Fagedes per un recorregut totalment nou que esperem que us agradi.

Avituallaments 14,51 Km

Recorregut 16 Km – Caminada

Descarrega el track de la Caminada 16 Km clicant aquí

Descripció recorregut Caminada 2023
La sortida de la caminada serà als camps de gespa del costat del Pavelló Poliesportiu de Santa Pau. Els primers quilòmetres ens portaran per una pista asfaltada fins a les grederes del Volcà Rocanegra. En passar la gredera comença la pujada que ens portarà a vorejar el Volcà Santa Margarida fins arribar a l’encreuament amb la pista forestal que puja a Font Pobra. En aquest punt deixem de compartir recorregut amb la cursa curta per iniciar la baixada per una pista plena de grederes volcàniques que ens portarà a Pla Sacot. En aquest punt iniciem la pujada a l’Església de Sant Miquel de Sacot on hi arribarem quan ja portem cinc quilòmetres de caminada. Iniciem una lleugera baixada per acostar-nos a La Fageda d’en Jordà. Abans d’entrar a La Fageda gaudirem del primer avituallament que es troba al quilòmetre 6,3. Després d’avituallar-nos ens endinsem a La Fageda tot baixant per un corriol que ens farà perdre alçada molt ràpidament. En finalitzar la baixada creuarem la pista que porta a la Cooperativa La Fageda per endinsar-nos al cor de la Fageda d’en Jordà on hi farem un total de 2 quilòmetres fent petites pujades i baixades tot vorejant els Tossols que anirem trobant. El terra de la Fageda està format per la lava de les darreres erupcions del Volcà Croscat i és per això que el camí requereix de la nostre atenció per no ensopegar amb alguna pedra. Quan passem pel quilòmetre 8,5 deixem enrere la Fageda i ens dirigim al cràter de ferradura del Volcà Croscat. És molt probable que no ens adonem de que ens trobem a dins del cràter doncs haurem entrat per la part oberta de la ferradura i hauríem d’aixecar la vista per adonar-nos on estem. Un corriol que voreja el volcà ens portarà a la gredera del Volcà Croscat i que ens permetrà veure les magnifiques instal·lacions de Vol de Coloms lloc de sortida dels globus que sobrevolen La Garrotxa. Quan deixem les grederes del Volcà Croscat ja ens trobem al quilòmetre 11,7. Anem en direcció al Càmping Lava, que és el lloc de sortida del Trenet Turístic dels Volcans i l’Hípica de Les Forques on es troba el segon avituallament que es troba al quilòmetre 12,2. Després de l’avituallament iniciem la pujada al Volcà Puig de Mar on ens trobem en el punt més alt del recorregut a 675 metres d’alçada. Aquí ens queden ja només dos quilòmetres per completar la caminada i ho farem tot baixant per un corriol molt de desnivell que ens portarà al Club Poliesportiu de Santa Pau on ens espera un bon avituallament. Els 16 quilòmetres de la caminada no tenen gaire desnivell doncs el punt més baix del recorregut és la sortida y arribada a 489 metres d’alçada i els dos punts més alts fan 664 m a Sant Miquel de Sacot i 675 m al Volcà Puig de Mar.

Avituallaments Caminada 16 Km

Recorregut 6 Km – Caminada Familiar

Descarrega el track de la Caminada 6 Km clicant aquí

Avituallaments Caminada 6 Km

La caminada familiar disposarà únicament de l’avituallament final.

A %d blogueros les gusta esto: